Glas Javnosti

JEDNA NAUČNICA, DRUGA PLESAČICA: Ovako izgledaju misteriozne Putinove ćerke koje vešto krije godinama (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kao odgovor na brutalne napade Rusije, posebno poslednjih dana u predgrađu Kijeva, Buči, Sjedinjene Države i Evropska unija razmatraju sankcionisanje dve misteriozne ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina, zajedno sa drugim pojedincima, uključujući političke ličnosti, tajkune i članove njihovih porodica i nekoliko propagandista.

Prema Volstrit žurnalu, Sjedinjene Države će verovatno objaviti najnovije mere protiv Marije Voroncove (36) i Katerine Tihonove (35) kasnije ove nedelje, delujući na predlog Evropske unije, piše Blic.
Dok se čeka zvanično saopštenje o ovome, evo podsećanja na to ko su Marija i Katerina.
Putin je svoju porodicu uvek držao podalje od medija, pa se malo toga zna o Tihonovoj, poslovnoj ženi i Voroncovoj, doktorki, ćerkama koje ruski predsednik ima sa svojom bivšom suprugom Ljudmilom Putinom, od koje se razveo 2013. godine.


Ruski predsednik je poznat po tome što privatan život krije kao zmija noge.
Godine 2008. Njujork tajms ga je citirao: „Društvo ima pravo da zna kako žive javne ličnosti. Ali čak i u ovom slučaju postoji granica: privatni život, koji niko nema pravo da krši. Nikad nisam voleo one koji inspirisani erotskim fantazijama guraju svoje noseve u tuđe privatne poslove.”

Postoje samo dva slučaja kada je govorio o svojoj deci, iako ih nije imenovao. Na konferenciji za novinare 2015. zaprepastio je sve govoreći o svom potomstvu.
- Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. One nastavljaju da uče i rade - rekao je on.

Zatim je 2017. Rojters izvestio da je Putin rekao da želi da njegovi unuci imaju normalno detinjstvo.

- Moje ćerke se bave naukom i obrazovanjem. Ne mešaju se ni u šta, pa ni u politiku. Žive normalno - rekao je on.

Na konferenciji za novinare 2017. godine, Putin je objavio da ima dva unuka, ali nije izneo detalje, osim što je rekao da je jedan "već u vrtiću", a da je drugi "nedavno" rođen.

Prvenac Marija
Marija Voroncova, koja je poznata i pod imenom Marija Fasen, Putinovo je prvo dete i najstarija ćerka.
Prema izveštaju Dejli mejla, pokazala je veliki talenat za nauku u školi kao malo dete u Istočnoj Nemačkoj i kao tinejdžerka u Moskvi, pre nego što je nastavila da studira biologiju na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu.

Po završetku studija upisala je medicinski fakultet u Moskvi i od tada postala pedijatar endokrinolog i jedan od najvećih stručnjaka Rusije za dvarfizam.


Drugi izveštaji vesti navode da je Marija udata za holandskog biznismena Jorita Fasena i da živi sa svojom porodicom u provinciji Južna Holandija u Holandiji. Međutim, njeno trenutno boravište nije poznato.

Putinova starija ćerka je 2019. dala intervju državnom TV kanalu Rusija 1 tokom kojeg je iznela zanimljive informacije o svom životu. U svom intervjuu, otkrila je da je suvlasnik i najviši izvršni direktor u Nomeku, novoj, višemilionskoj medicinskoj firmi fokusiranoj na istraživanje raka.

Smešten u blizini Sankt Peterburga, za Nomeko se kaže da je najveći privatni investicioni projekat u zdravstvu u zemlji. Kako prenosi Bi-Bi-Si, Voroncova navodno ima 20 odsto udela zajedno sa još četiri vlasnika.
Rokenrol plesašica
Katerina Tihonova, rođena Jekaterina Vladimirovna Putina, drugo je dete ruskog predsednika.
Iako je išla u iste škole kao i njena starija sestra, život joj se promenio. Ona vodi javno finansirane projekte na Moskovskom državnom univerzitetu, ali je verovatno poznatija po svom uspehu kao rokenrol plesačica.


Godine 2015, novinska agencija Rojters je otkrila da je učesnica svetskog rokenrol događaja Katerina Tihonova zapravo Putinova ćerka.

Dve godine kasnije koleginica Tihonove iz sveta rokenrol plesa potvrdila je da je ona mlađa ćerka Vladimira Putina, prema izveštaju koji je objavio Independent.

Njena ljubav prema rokenrol plesu bila je toliko duboka da je bila i potpredsednica za proširenje i marketing u Svetskoj rokenrol konfederaciji.
Katerina Tihonova navodno koristi prezime svoje bake po majci u pokušaju da ostane anonimna.

Udala se za ruskog milijardera Kirila Šamalova 2013. godine, ali su se kasnije razišli.


Portal Projekt objavio je 2020. izveštaj u kojem se navodi da Putin ima i ćerku Jelisavetu, koja je rođena 2003. godine, iz afere sa ženom po imenu Svetlana Krivonogih.

Prema navodima ruskih medija, Putin takođe ima ćerku rođenu 2015. godine i sinove blizance rođene 2019. s bivšom gimnastičarkom i poslanicom Državne dume Alinom Kabajevom. Putin nikada nije potvrdio vezu s Kabajevom o čemu se dugo šire glasine, prenosi Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR