Glas Javnosti

PUTINOVO NAREĐENJE: Povlačenje Rusije iz kijevske oblasti je naš gest dobre volje

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je povukla svoje trupe iz Kijevske oblasti po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina, kao gest dobre volje u pregovorima s ukrajinskom stranom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, želeli smo da učinimo gest dobre volje. Možemo da donesemo ozbiljne odluke tokom pregovora, tako da je predsednik Putin naredio našim trupama da napuste oblast (Kijevsku), rekao je Peskov u intervjuu za francuski TV kanal LCI.


On je naglasio da Moskva želi da okonča vojnu operaciju u Ukrajini pregovorima i zainteresovana je za pristanak ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na iznete uslove, prenosi RIA Novosti.

Pregovarački proces sa Ukrajinom se nastavlja i predstoji još dug put, ali za sada sve ide svojim tokom, izjavio je Peskov i dodao da bi želeo više dinamike iz Kijeva.

- Pred nama je još dosta dug put. Radni proces se nastavlja, ali je sporiji nego što bismo želeli. Naravno, voleli bismo da vidimo više dinamike sa ukrajinske strane - odgovoriuo je Peskov na pitanje o izgledima predstojećih rundi pregovora izmedju Rusije i Ukrajine.


Predstavnik Kremlja je naglasio da pregovarački proces nije poremećen i da će biti nastavljen.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR