Glas Javnosti

IZUČILI SMO ZAPADNO ORUŽJE DO POSLEDNJEG ŠRAFA! Medvedev o ruskoj vojnoj industriji: Proizvodnja povećana čak 10 puta

Svet
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Ruska odbrambena industrija omogućiće da se odbije bilo kakva agresija, a domaći proizvođači oružja povećali su svoje kapacitete i dobro izučili svo neprijateljsko naoružanje koje je konfiskovano za vreme trajanja specijalne vojne operacije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, odbrambena industrija radi besprekidno i u stanju je da proizvede sve što je u planu.


- Naša odbrambena industrija povećala je proizvodnju skoro pa 10 puta. Ona radi tako da nikakve isporuke zapadnog oružja Ukrajini ne mogu da Kijevu omoguće prednost na frontu - istakao je.

Pritom je kazao da ruske odbrambene kompanije ne samo da proširuju svoju proizvodnju, već implementiraju i nove tehnologije koje su preuzete od zapadnog naoružanja koje je konfiskovano za vreme specijalne operacije.

- Dobro smo izučili neprijateljsko naoružanje, izučili ga do poslednjeg šrafa i izvukli za sebe mnogo korisnog. Iskustvo neprijatelja preokrenuli smo u sopstvenu korist - napisao je Medvedev u autorskom članku za list "Nacionalna odbrana".

Ruski političar je ocenio i da je kolektivni Zapad računao na to da će poraziti Rusiju tuđim rukama, te da im to opravdava sve te silne troškove, dok na stradanje običnih Ukrajinaca uopšte ne obraćaju pažnju, međutim, na taj način oni samo produžavaju agoniju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR