Glas Javnosti

IZBORI U AUSTRALIJI: Premijer Skot Morison koji je OTERAO Noleta izgubio, pobednik LABURISTA (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Vođa Laburističke stranke Entoni Albanes je novi premijer Australije, a njegov život je poput dramskog filma.

Aktuelni premijer Australije Skot Morison izgubio je na izborima, a građani su glasali za laburističku vladu prvi put u poslednjih skoro deset godina, pokazuju projekcije medija.

To znači da će lider Laburističke stranke Entoni  Albanes biti novi premijer, prenosi BBC. Trenutno nije poznato da li će laburisti imati većinu u parlamentu ili će praviti koaliciju sa manjim strankama i nezavisnim kandidatima.

U štabu laburista čuli su se povici "Albo, Albo" kada je postalo jasno da će njihov vođa biti novi premijer. Najburnija reakcija desila se kada konzervativni Skaj Njuz objavio procenu da su laburisti pobedili.



Albanes je izjavio da je vreme da parlament bude odraz, kako je izjavio, moderne Australije i istakao poreklo iz skromne porodice. Profilirao se kao zagovornik besplatne zdravstvene, zaštite prava LGBT osoba, a poznat je i kao veliki ljubitelj ragbija.


Skot Morison je izgubio vlast koju su uzdrmali najduži lokdaun na svetu koji je Australija imala za vreme pandemije koronavirusa i koji je trajao 265 dana. Zadnji udarac njegovoj vladi bio je skandal sa vizom za Novaka Đokovića i Australijen openom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR