Glas Javnosti

ISTORIJSKA AKCIJA KARABINJERA: U Italiji za dan UHAPŠENO 20 BOSOVA 'KOZA NOSTRE', optuženi ua IZNUDE, UBISTVA, TRGOVINU DROGOM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Italijanski mediji bruje o istorijskoj akciji hapšenja karabinjera, koji su uhapsili 20 mafijaša iz redova ozloglašene Koza nostre a među njima su i neki od bosova te organizacije.

Uhapšeni su "kapilarno" kontrolisali deo Palerma koji se zove "Borgo Vekijo".

Optuženi su za iznuđivanje, ubistva, kriminalno udruživanje, rasturanje droge, krađe, provale i slično.

Akcija je pokrenuta nakon što su se vlasnici jednog broja trgovina iz kvarta pobunili, i prijavili policiji mafijaše, jer vise nisu želeli, niti mogli da trpe da plaćaju nametnutu "zaštitu" mafijaškoj porodici Anđela Montija.

Bos Monti bio je u zatvoru unazad tri godine, takođe zbog mafijaškog delovanja, ali je po izlasku preuzeo staru ulogu bosa i nastavio sa kriminalnim poslom.

Mafija je u kvartu Borgo Vekijo kontrolisala ne samo komercijalnu delatnost, već i organizaciju i prisilno ubiranje novca za religiozne manifestacije i muzičke koncerte.

Mafiozi su birali ko će od poznatih pevača napolitanskih pesama učestvovati na koncertima i regilioznim priredbama, kontrolisali su navijače lokalnog fudbalskog tima, a od novca prikupljenog ilegalnium poslovima, između ostalog, pomagali mafijaške porodice čiji su članovi bili u zatvoru.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR