Glas Javnosti

ISPALJENO 20 RAKETA NA AMERIČKU BAZU U IRAKU! Ima i ranjenih

Svet
Autor: Glas javnosti

Zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su, prema prvim podacima, bazu pogodile balističke rakete, dodajući da je u toku istraga

Vazduhoplovna baza Ain Al Asad na zapadu Iraka, koju koriste američke i koalicione snage, napadnuta je sa više od 20 raketa, preneo je "Al Hadat" dodajući da ima ranjenih.


Američko osoblje pretrpelo je manje povrede, a pripadnik izraelskih bezbednosnih snaga je ozbiljno ranjen, rekao je neimenovani američki zvaničnik, navodeći preliminarne procene, navodi Rojters.

Zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su, prema prvim podacima, bazu pogodile balističke rakete, dodajući da je u toku istraga.


Rakete su ispaljene iz obližnje oblasti Al Bagdadi, u zapadnoj pokrajini Al Anbar. Iračke bezbednosne snage trenutno pretražuju oblast odakle je ispaljena vatra.

Prema izveštaju Al Hadata, za napad su odgovorne šiitske milicije.

Prethodno, šiitske milicije upozorile su SAD da će povećati broj vojnih operacija u Siriji i Iraku, jer "Vašington nastavlja da podržava izraelsku vojsku koja ubija civile u Pojasu Gaze i na jugu Libana".


Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR