Glas Javnosti

IRAN DOBIO NOŽ U LEĐA: Izraelci likvidirali savetnika Islamske revolucionarne garde

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan od savetnika iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) ubijen je u izraelskom napadu u blizini sirijskog glavnog grada Damaska, javila je danas iranska novinska agencija Tasnim.

Navodi se da je Saed Alidadi poginuo rano jutros u izraelskom napadu južno od glavnog grada Sirije.


Sirijska vojska je prethodno saopštila da je "izraelski neprijatelj gađao više ciljeva južno od Damaska sa okupiranog Golana" i da je sirijska protivvazdušna odbrana presrela neprijateljske rakete, navodi Tasnim.

U četvrtak je objavljeno da je Revolucionarna garda smanjila raspoređivanje svojih visokih oficira u Siriji zbog niza smrtonosnih udara za koje je kriv Izrael, prenosi "Tajms of Izrael".

Od decembra, u navodnim izraelskim udarima ubijeno je više od 5 njihovih pripadnika, među kojima je i jedan od najviših obaveštajnih generala Garde.


Otkako je izbio rat u Gazi, Izrael je pojačao svoju dugotrajnu kampanju vazdušnih udara sa ciljem da smanji iransko prisustvo u Siriji, napadajući lokacije i položaje Islamske revolucionarne garde i Hezbolaha.

Sirijska vojska: "Oboreno više izraelskih raketa"

Sirijska vojska saopštila je ranije danas da je oborila više izraelskih raketa lansiranih sa Golanske visoravni koje su ciljale južni Damask, javila je državna novinska agencija SANA pozivajuci se na vojni izvor.

Ranije, tokom noći bilo je izveštaja medija o eksploziji u okolini Damaska, prenosi Rojters.


Izrael nije potvrdio da je izvršio napad na Damask.

Rojters navodi da je Izrael, od početka napada palestinske militantne grupe Hamas na jug zemlje 7. oktobra, pojačao udare na položaje milicija u Siriji koje podržava Iran, kao i na položaje sirijske protivvazdušne odbrane.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR