Glas Javnosti

Hrvatska televizija zabranjena zbog ustaških pesama

Svet
Autor: Glas javnosti

Televiziji hrvatske dijaspore, sa sedištem u Nemačkoj, zabranjeno je emitovanje programa, zbog emitovanja ustaških pesama. Odluku o zabrani emitovanja programa je donelo Veće za elektronske medije, a nakon što KROTV HD - Televizija hrvatske dijaspore nije dostavila zatražene snimke emitovanog programa.

Snimci emitovanog programa su zatraženi od ove televizije na osnovu dobijenih pritužbi građana zbog emitovanja ustaških pesama. 

„Agencija za elektronske medije (AEM) je primila pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke da bi mogao da utvrdi da li se radi zaista o kršenju Zakona o elektronskim medijima. Međutim, na službeni upit Veća, pružalac ih nije dostavio”, navodi se u saopštenju.


Dodaje se da je, s obzirom na navedeno, utvrđeno da pružalac medijske usluge više ne ispunjava tehničke uslove prenosa audio vizualnog ili radijskog programa.

Pojašnjavaju da se ovo odnosi samo na emitovanje televizijskog program.

KRO TV HD - Televizija hrvatske dijaspore pun je naziv ovog medija, koji usluge pruža putem satelita, kabla, interneta i drugim dozvoljenom oblicima prenosa, čiji je vlasnik Dario Kozjak. Sedište firme je u nemačkom gradu Hanauu, a osim televizijskog programa na internetu program emituje i na Hrvatskom radiju Frankfurt. Na službenim stranicama KRO TV HD-a navodi se da njihova „ koncesija za aj-pi-tv kabl satelitsku distribuciju važi deset godina od 17. juna 2021.” kao i da ju je izdala Agencija za elektronske medije Zagreb.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR