Glas Javnosti

HAPŠENJA I RACIJE! Vojnici u mirovnoj misiji švercovali drogu i dijamante

Svet
Autor: Glas javnosti

Portugalska policija istražuje navode da su trupe te zemlje, stacionirane u mirovnim snagama UN u Centralnoafričkoj Republici koristile, vojne avione za krijumčarenje dijamanata, droge i zlata u Evropu.

Trupe su krijumčarile dijamante, drogu i zlato u Evropu.

"Gardijan" navodi da je izdato 100 naloga za pretres, a izvršene su i desetine racija širom Portugalije.

Akcija u kojoj je učestvovalo 320 službenika pravosudne policije Portugalije, usledila je skoro dve godine nakon što je komandant obavešten o navodnoj mreži krijumčarenja. Vojska je takođe pojačala provere i inspekcije vojnih letova iz Centralnoafričke Republike.

"Ono što sada razmatramo je mogućnost da su neki vojnici koji učestvuju u misiji u CAR korišćeni kao kuriri u trgovini dijamantima, zlatom i drogom", navodi se u saopštenju portugalske vojske.

Pravosudna policija je uručila 10 naloga za hapšenje, dok je vršila racije na imanjima u Lisabonu, Funšalu, Bragansi, Porto de Mošu, Entronkamentu, Setubalu, Beji i Faru.

"Pod istragom je kriminalna mreža sa međunarodnim vezama, koja je radila na sticanju nezakonitog profita švercom dijamanata i zlata, krijumčarenjem droge, falsifikovanjem i prenošenjem falsifikovane valute", navodi se u saopštenju.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR