Glas Javnosti

GIGANT U SVETU BAJKI I CRTAĆA PRED VELIKOM EKONOMSKOM KRIZOM : Pred otpuštanjem radnika

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon velikih otpuštanja u Meti i na Tviteru, na red bi mogli da dođu i zaposleni u kompaniji Dizni. U dopisu u koji je Rojters imao uvid navodi se da kompanija planira da zamrzne zapošljavanje i otpusti neke radnike kako bi održala profitabilnost Dizni plus platforme usled ekonomske neizvesnosti.

Izvršni direktor Bob Čapek poslao je memorandum Diznijevim čelnicima, rekavši da kompanija uvodi ciljano zamrzavanje zapošljavanja i predviđa "neka mala smanjenja osoblja" jer želi da upravlja troškovima.

- Dok su određeni makroekonomski faktori van naše kontrole, ispunjavanje ovih ciljeva zahteva od svih nas da nastavimo da činimo svoj deo kako bismo upravljali stvarima koje možemo da kontrolišemo, pre svega našim troškovima - napisao je Čapek u memorandumu

.
Dizni je saopštio da je Dizni plus doneo 12 miliona pretplatnika u četvrtom fiskalnom kvartalu, ali je prijavio operativni gubitak od skoro 1,5 milijardi dolara. Kompanija je saopštila da će Dizni plus postati profitabilan u fiskalnoj 2024. godini, a gubici su dostigli vrhunac u kvartalu piše Telegraf Biz

Kompanija je već počela da razmatra potrošnju na sadržaj i marketing, ali Čapek je rekao da smanjenje neće žrtvovati kvalitet.

Zapošljavanje će biti ograničeno na mali podskup kritičnih pozicija, a predviđaju se i određena smanjenja osoblja, jer kompanija želi da postane isplativija, napisao je Čapek.

Akcije kompanije pale su u sredu za više od 13 odsto.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR