Glas Javnosti

JEDNA OD NAJVEĆIH BANKI KRIPTOVALUTA PROGLASILA BANKROT : Pala ostavka

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kripto berza FTX.com objavila je da otpočinje stečajni postupak u Sjedinjenim Državama, nakon što su propali pokušaji njenog spasavanja.

Sem Bankman Frajd, osnivač kompanije, podneo je ostavku na funkciju glavnog izvršnog direktora i ostaće da pomogne oko "tranzicije". Za novog CEO imenovan je Džon Džej Rej III.

Berza se oglasila i zvaničnim saopštenjem na svom Tviter nalogu.

Ova odluka dolazi nakon što je Binance odustao od akvizicije, koja je inače bila poslednja slamka spasa za FTX.com, njihovu najveću konkurenciju na berzi.

Kako smo ranije preneli, Bankman Frajd je u sredu rekao investitorima da su mu potrebna "hitna sredstva za pokrivanje manjka od otprilike 8 milijardi dolara", zbog zahteva klijenata za povlačenje sredstava koji su stigli poslednjih dana.


Podnošenje zahteva za zaštitu od bankrota usledilo je nakon što je
bahamski regulator za hartije od vrednosti zamrznuo imovinu podružnice FTX-a na Bahamima, dok se druga najveća svetska berza kriptovaluta bori za opstanak.

Komisija za hartije od vrednosti Bahama saopštila je u četvrtak da je zamrznula imovinu FTX-a Digital Markets i povezanih lica, kao i da je imenovala likvidatora za jedinicu.

- Ovlašćenja direktora FDM-a su suspendovana i nikakva imovina FDM-a, imovina klijenata ili poverenička imovina u vlasništvu FDM-a, ne mogu se prenositi, ustupiti ili na drugi način postupati sa njima, bez pismenog odobrenja privremenog likvidatora - saopštila je komisija.

Ranije danas smo preneli da veliki broj investitora na FTX-u pokušava da povrati svoj novac, ali bezuspešno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR