Glas Javnosti

FRANCUSKE TRUPE ĆE PROĆI KAO NAPOLEON: Makron bi trebalo da uči istoriju svog naroda

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuske trupe su više puta kroz istoriju dolazile na granice Rusije, ali su svaki put "zbrisale", izjavio je prvi potpredsednik Krimskog parlamenta Jefim Fiks.

"Da Emanuel Makron voli svoj narod, onda ne bi još u školi izigravao budalu, već bi izučavao istoriju Francuske veoma pažljivo i onda bi znao kako su se vojne kampanje francuske vojske u Rusiji završavale, kao i podatak koliko je Francuza sahranjeno na groblju u Sevastopolju nakon Krimskog rata", rekao je Fiks.

Prema njegovim rečima, lider Francuske bi trebalo da se podseti i kako je Napoleon pobegao iz Moskve, kako je ruski imperator Aleksandar Prvi trijumfalno ušao u Pariz i na kraju kako je pre sto godina francuski kontingent pobegao iz Odese nakon intervencije u južnoj Rusiji.


"Makron bi trebalo da analizira i, na osnovu istorijskih iskustava, zaključi kako će se za njega i Francusku završiti nova avantura slanja vojnog kontingenta u Ukrajinu, kao i koliko će još grobalja biti sa francuskim vojnicima. Sve francuske kampanje na granicama Rusije završile su se tragično po njihove vladare", naglasio je on.

Makron će se suočiti sa kletvama sopstvenog naroda ako Francusku uvuče u rat sa Rusijom, ali ima još vremena da se opameti, dodao je prvi zamenik potpredsednik Krimskog parlamenta.


Glas javnosti/RIA Novosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR