Glas Javnosti

MAKRON PLATI PRAZNU SLAMU! Francuski ministar odbrane: Ne može biti ni reči o slanju vojnika u Ukrajinu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ne može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini, izjavio je ministar odbrane Francuske Sebastijan Lekorno radiju RMC.

„Hteli smo da saopštimo našim saveznicima o tome šta još možemo da uradimo, razmatrale su se različite hipoteze, ali ne i o slanju vojske za učešće u borbama, kako su to neki protumačili.

Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da nećemo biti saučesnici u ovom sukobu. Međutim, da li smo sve pokušali na tom polju između slanja oružja, kao što to sada radimo i saučesništva, odnosno direktnog rata sa Rusijom? Da li ima još puteva koji nisu isprobani?“, pita se Lekorn.


Naveo je da je reč, pre svega, o zapadnom vojnom prisustvu za deminiranje i obuku ukrajinskih vojnika na teritoriji Ukrajine.

Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR