Glas Javnosti

FRANCUSKA SE NE SMIRUJE: Novi protesti u Parizu, policija koristi suzavac

Svet
Autor: Glas javnosti

Miting protiv desničarske partije Nacionalno okupljanje, za koju ankete predviđaju da će pobediti na vanrednim parlamentarnim izborima u Francuskoj, se održava u Parizu

U Parizu su izbili neredi na mitingu protiv desničarske partije Nacionalno okupljanje, za koju ankete predviđaju da će pobediti na vanrednim parlamentarnim izborima u Francuskoj, a policija je upotrebila suzavac, javlja dopisnik RIA Novosti. 

Na samom početku protesta, počele su provokacije. Učesnici su počeli da gađaju policiju kamenjem, a protiv demonstranata je upotrebljen suzavac. Kolona demonstranata kreće od Trga Republike do Trga naroda. Učesnici nose propagandne postere koji pozivaju na glasanje za levicu i pale vatru. Mnogi drže palestinske zastave.


Kako javlja dopisnik RIA Novosti, oko 15.000 ljudi izašlo je na ulice. Neki učesnici razbijaju autobuske stanice i reklamne izloge i zapaljuju kante za smeće.

Pet vodećih sindikata pozvalo je na akciju, uključujući Generalnu konfederaciju rada (CGT) i Francusku demokratsku konfederaciju rada (CFDT), kao i udruženja SOS rasizam, Liga za ljudska prava i drugi.

Glas javnosti /R02S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR