Glas Javnosti

ZAHAROVA: Ako Zapad želi da spase svet, neka razgovara o Putinovim predlozima

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik je sve rekao i pokazao pravi put ka miru, a ne vide i ne razumeju samo oni koji ne žele mir, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Učesnici konferencije o Ukrajini u Švajcarskoj moraju da razgovaraju o mirovnim predlozima ruskog predsednika Vladimira Putina ako žele da "spasu svet", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uoči početka švajcarskog foruma.

"Ako želite da spasete svet, razgovarajte o predlogu Vladimira Putina. Ruski predsednik je sve rekao i pokazao pravi put ka miru. Ne vide i ne razumeju samo oni koji ne žele mir", kazala je Zaharova.


Putin je dan ranije, na sastanku sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova, rekao da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa čitave teritorije novih regiona Rusije – DNR , LNR , Hersonske i Zaporoške oblasti kako bi počeli pregovori.

Ruski predsednik je napomenuo da će sukob prestati odmah nakon što Kijev pristane na ovaj uslov. Takođe, prema rečima predsednika, Kijev mora zvanično da obavesti o svom odustajanju od planova za ulazak u NATO, kao i da je Moskvi potreban neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine za mirno rešenje.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR