Glas Javnosti

FABRIKA ČOKOLADE ZATVORENA U BELGIJI : Jedan razlog je zaustavio proizvodnju

Svet
Autor: Glas javnosti

Fabrika u Viezeu, koja se smatra najvećom fabrikom čokolade na svetu, zatvorila je sve proizvodne linije iz predostrožnosti dok se prisustvo salmonele istražuje

Fabrika čokolade Beri Kalebo saopštila je da je zaustavila proizvodnju nakon što je otkrila salmonelu u seriji čokolade.

Fabrika u Viezeu, koja se smatra najvećom fabrikom čokolade na svetu, zatvorila je sve proizvodne linije iz predostrožnosti dok se prisustvo salmonele istražuje. Fabrika proizvodi čokoladu za više brendova koji se prodaju širom sveta.

Salmonela je otkrivena u ponedeljak, a svi čokoladni proizvodi proizvedeni u fabrici stavljeni su na čekanje do istrage, saopštila je kompanija. Identifikovano da je izvor kontaminacije lecitin, emulgator koji se rutinski koristi u pravljenju čokolade.


Kompanija je saopštila da je obavestila belgijske organe za bezbednost hrane i da kontaktira kupce proizvoda. Još uvek nema informacija da je neko od potrošača prijavio da mu je pozlilo od čokolade prenosi Beta/AP

Ranije ove godine, prijavljeno je najmanje 200 slučajeva salmonele povezanih sa čokoladnim uskršnjim jajima napravljenim u drugoj belgijskoj fabrici kojom upravlja italijanska kompanija Ferero.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP