Glas Javnosti

UNIŠTENA FABRIKA ZA PROIZVODNJU MUNICIJE: "Do sada ubijeno preko 1.000 stranih plaćenika"

Svet
Autor: Glas javnosti

Visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja uništena je fabrika za proizvodnju municije u Kijevskoj oblasti, saopštio je portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Tokom noći, visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja uništena je fabrika za proizvodnju municije u području opštine Brovari, Kijevska oblast - rekao je Konapšenkov.


Protekle noći ukupno je uništeno 68 vojnih objekata u Ukrajini, uključujući protivvazdušni sistem "OSA AKM", šest skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i benzina.

zmeđu ostalog, avijacija je pogodila četiri položaja ukrajinske vojske, gde je ubijeno više od 50 vojnika.

Kako je naveo Konašenkov, ruska sredstva PVO oborila su 10 dronova ukrajinske vojske u području Donbasa.

Prema rečima generala, od početka izvođenja specijalne operacije u Ukrajini ubijeno je 1.035 stranih plaćenika, dok je 913 odustalo da učestvuje u borbama i pobeglo.

- Od početka specijalne vojne operacije kijevski ekstremistički režim pozvao je 6.824 strana plaćenika iz 63 države. Najmnogobrojnija grupa je bila iz Poljske – 1717 osoba. Oko 1.500 plaćenika je stiglo iz SAD, Kanade i Rumunije. Iz Velike Britanije i Gruzije po 300 osoba. Iz područja Sirije koju kontroliše Turska stiglo je 193 osobe - rekao je general.


Po njegovim rečima, najveći broj plaćenika je raspoređen u Kijevu, Harkovu, Odesi, Nikolajevu i Marijupolju, piše Sputnik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR