Glas Javnosti

EVROPA SE DIŽE, NE DAJU EMBARGO RUSIMA: Austrija se prva pobunila, slede je NEMCI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Austrija se protivi uvođenju embarga na uvoz ruskog gasa, a ministar finansija Austrije Magnus Bruner rekao je danas uoči sastanka evrogrupe u Luksemburgu da je Austrija u potpunosti saglasna s Nemačkom i odbija embargo na ruski gas.

Bruner je rekao da su sankcije korisne samo ako ne pogađaju onog ko ih uvodi, aludirajući na to da sankcije protiv Rusije recipročno zapravo pogađaju i EU sa ruske strane. On je ujedno pozvao sve da sačuvaju hladnu glavu što se tiče embarga na uvoz gasa, naglašavajući da su Austrija i Nemačka zavisne od ruskog gasa.


Bruner predlaže da se proširi loista osoba i organiziacija protiv kojih se uvode sankcije dok šef austrijske diplomatije Šalenberg se pridružuje ovom apelu protiv embarga na ruski uvoz glasa.

- Radimo užurbano na daljem paketu sankcija, koji će još ove nedjelje biti usvojen. Za sankcije ima još dovoljno mogućnosti i mimo embarga na gas - objasnio je Šelenberg.


Ni Nemačka neće neposredno uvoditi embargo za uvoz ruskog gasa iako radi na smanjenju zavisnosti od istog. Nemačka naime uvozi 35 odsto nafte iz Rusije i sada je ta zavisnost smanjena na 25 odsto, dok je zavisnost gasa smanjena sa 55 odsto na 40 odsto.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP