Glas Javnosti

VEOMA JASNI ZNACI: Želim POTPUNU BLOKADU ruskog izvoza uglja i nafte u EU, koliko OVE NEDELJE

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je "njegova želja" da vidi potpunu blokadu ruskog izvoza uglja i nafte u Evropsku uniju "ove nedelje", nakon otkrića onoga što je opisao kao "ratni zločini" u ukrajinskom gradu Buča.

Govoreći u ponedeljak na francuskoj radijskoj mreži France Inter, Makron je rekao da postoje "veoma jasni znaci" da su ratni zločini počinjeni u Buči i da je "prilično utvrđeno da je ruska vojska" ta koja je za njih odgovorna, preneli su svetski mediji.

"Ne možemo dozvoliti da to klizi. Moramo imati sankcije koje odvraćaju od onoga što se desilo tamo (u Buči), šta se dešava u Mariupolju - rekao je on.



Makron je takođe naveo da će ove nedelje razgovarati sa svojim evropskim partnerima o daljim sankcijama.

"Oni koji stoje iza ovih zločina moraju da odgovaraju za njih. Moramo vrlo jasno poslati signal da su to naše kolektivno dostojanstvo i naše vrednosti koje branimo. Nema mira bez pravde" - dodao je.



"Francuska je spremna da pomogne Ukrajini u njenoj istrazi o događajima u Buči" - istakao je dalje predsednik Francuske, ali je odbio da kaže da li bi ruski predsednik, Vladimir Putin, trebalo da se suoči sa suđenjem zbog onoga što se tamo dogodilo, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR