Glas Javnosti

EVO KAKO JE BAJDEN "UHVATIO ZECA"! Bivši lekar Bele kuće: Predsednik nije psihički i fizički sposoban da vodi državu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Bela kuća je kriva, jer je dozvolila predsedniku SAD Džou Bajdenu da govori o reizboru dok je u stanju mentalnog i fizičkog propadanja, rekao je bivši glavni lekar Bele kuće i republikanski kongresmen Roni Džekson.

Bajden se spotakao i pao dok je napuštao scenu nakon ceremonije dodele diploma kadetima u Američkoj vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu.

Bela kuća je saopštila da je Bajden "dobro" i da ga je iznenadila vreća peska na bini.

"Ne želim da zvučim kao pokvarena ploča, ali ponoviću: Ovaj čovek nije psihički i fizički sposoban da bude naš predsednik i to je loša situacija za nas", rekao je Džekson.



"Mislim da njegov nedostatak fizičkih sposobnosti i njegovo fizičko propadanje sada počinju da naglašavaju kognitivno propadanje koje smo tako dugo posmatrali. To je paket koji se jednostavno ne prodaje širom sveta, a za nas postaje pitanje nacionalne bezbednosti", dodao je.

Džekson, koji je radio kao lekar u Beloj kući tokom predsedničkih mandata Baraka Obame i Donalda Trampa, više puta je upozoravao na Bajdenovo mentalno zdravlje. Ranije ove godine opomenuo je da 80-godišnji predsednik "ne zna gde se nalazi pola vremena i svaki dan nas približava sveopštem ratu sa Rusijom i Kinom".


Anketa "Vašington posta" sprovedena početkom maja pokazala je da 62 odsto birača veruje da je Bajden u previše lošem fizičkom stanju da bi mogao efikasno da vodi državu.

Bajden je već najstariji šef države koji je ikada vodio SAD, a ako bude izabran imaće 86 godina 2024. kada napusti dužnost.


Glas javnosti/Foks njuz/RT Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR