Glas Javnosti

EPSTAJNOVA LJUBAVNICA REŠILA DA OTKRIJE PRAVU ISTINU! Iza rešetaka piše memoare

Svet
Autor: Glas javnosti

Optužena je da je regrutovala maloletne devojke za Epstajna

Britanska sociološkinja i osuđena trgovkinja ljudima Gislen Maksvel navodno piše opsežne memoare iz svoje zatvorske ćelije kako bi se borila protiv dezinformacija o njenim vezama sa Džefrijem Epstajnom, piše Njujork post.


Maksvelova misli da će optužbe biti odbačene kada ljudi pročitaju njenu priču.

Ovaj šezdesetdvogodišnjakinja odlužuje zatvorsku kaznu od 20 godina, zbog seksualne trgovine, a optužena je da je regrutovalo maloletne devojke za Epstajna, koji "se ubio" u svojoj zatvorskoj ćeliji 2019.  godine, pre suđenja.

"Maks kaže da su svi dokumenti u vestima lažni ili dezinformacije. Istina će izaći na videlo tek kada izađe njena knjiga“, rekao je blizak izvor.


Maksvel smatra da su tužioci i sudija napravili niz fatalnih grešaka tokom njenog suđenja, pa je u februaru prošle godine uložila žalbu na osuđujuću presudu. Sve je pisala koristeći pisaću mašinu kojoj je imala pristup zahvaljujući svom poslu u zatvorskoj pravnoj biblioteci.

"Ona ima pristup trima ormarićima za dosije u pravnom odeljenju i premešta svoj rukopis i papire iz jednog u drugi jer je paranoična da bi ga neko mogao ukrasti ili dati“, rekao je izvor.


Navodno, memoari su gotovi, ali pravi trenutak čeka za objavljivanje. Maksvel je navodno postala povučena i ogorčena, pa čak i besna. Izvor je objasnio da ona više nije isti optimista kao pre godinu dana, da je izgubila samopouzdanje i dane provodi tugujući. Prošlog petka stigla je na Šabat pet minuta pre paljenja sveća jer je, kako je objasnila, kapelan nije pozvao dovoljno rano. Odlučila je da ga baci sveće, prokune ga i ode.

Vest o memoarima Maksvelove dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je gomila dokumenata u vezi sa Epštajnom i njenim zločinima otkriveno kao deo tužbe Virdžinije Đufre za klevetu protiv Maksvela 2015. Čak 215 dokumenata na ukupno skoro 5.000 stranica razotkrilo je razmere Epštajnovog lanca trgovine seksom, njegovu mrežu moćnih saradnika i njegove metode namamljivanja ženskih žrtava.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR