Glas Javnosti

EKSPLOZIJA NA RUSKOM GASOVODU KOJIM SE ŠALJE GAS U EVROPU: U incidentu u Čuvašiji troje poginulih (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Došlo je do curenja gasa na magistralnom gasovodu Urengoj – Pomari – Užgorod u blizini sela Jambahtino Vurnarskog okruga Čuvašije, izbio je požar, rečeno je RIA Novostima u pres-službi regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije.

"Tri osobe su poginule, jedna je povređena u eksploziji na gasovodu u Čuvašiji", rekao je za RIA Novosti starešina seoskog naselja.

Kako je precizirano u pres-službi šefa republike, pre vanrednog stanja na gasovodu je radila kompanija „Zavolžska linearna direkcija gasovoda Gasprom transgaz Nižnji Novgorod“.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Čuvašije, u 13.44 hitne službe su dobile poruku o požaru koji je nastao kao posledica curenja gasa na podzemnom gasovodu u blizini sela Jambahtino, Vurnarski okrug. Kako je precizirano u pres-službi šefa republike, magistralni gasovod Urengoj-Pomari- Užgorod se popravljao kada je došlo do eksplozije.

Posle informacije o eksploziji, berzanske cene gasa u Evropi ubrzale su svoje stope rasta, približavajući se 1.250 dolara za hiljadu kubnih metara.

Urengoj – Pomari – Užgorod je ruski izvozni gasovod, kojim se plavo gorivo iz Sibira doprema u Evropu.

On prelazi rusko-ukrajinsku granicu u blizini stanice Sudža u Kurskoj oblasti i trenutno je jedina ulazna tačka za gas iz Rusije u Ukrajinu za tranzit.

Glas javnosti/RIA Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR