Glas Javnosti

DŽO BAJDEN: Ako je Rusija iskrena nastavljamo diplomatski

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je danas upozorio Rusiju da će se suočiti sa "brzim i teškim posledicama" ako napadne Ukrajinu, ali je naglasio da će SAD nastaviti da se angažuju ako je Moskva iskrena kada je reč o rešavanju bezbednosnih pitanja dijalogom.

-Ako je Rusija iskrena u vezi sa rešavanjem bezbednosnih pitanja SAD i njihovi saveznici će nastaviti da se angažuju u dobroj veri. Ako naprotiv izabere da se udalji od diplomatije i napadne Ukrajinu Rusija će snositi odgovornost i suočiće se sa brzim i teškim posledicama - naveo je Bajden u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće nakon sastanka Saveta bezbednosti UN o Ukrajini.


Bajden je ukazao na to da su SAD na tom sastanku "detaljno predstavile kompletnu prirodu pretnje Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine".

- Današnji sastanak Saveta bezbednosti je kritičan korak u okupljanju sveta da govori u jedan glas: odbacivanje upotrebe sile, pozivanje na vojnu deeskalaciju, podrška diplomatiji kao najboljem putu napred i zahtevanje odgovornosti od svake države članice da se uzdrži od vojnu agresiju na svoje susede - poručio je Bajden.

Dodao je da SAD i njihovi saveznici nastavljaju da se pripremaju za svaki scenario i ocenio da svet mora da ima jasnu sliku o "akcijama kojima Rusija preti", te da bude spreman da odgovori na rizike koje te akcije predstavljaju za sve.

BONUS VIDEO: DR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ: U TOKU JE HRONIČNO TROVANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR