Glas Javnosti

BAJDEN NAJAVLJUJE INVAZIJU: Putin će krenuti na Ukrajinu, a to će biti katastrofa za Moskvu

Svet
Autor: Glas javnosti

Invazija Rusije na Ukrajinu bila bi katastrofa za Moskvu, izjavio je Američki predsednik Džozef Bajden.

„Ako (vlasti Rusije) učine ono za šta su sposobne sa svojim snagama koncentrisanim na granici, to će biti katastrofa za Rusiju“, rekao je Bajden na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u Beloj kući, povodom prvih godinu dana na predsedničkoj funkciji, da je to bila godina izazova i napretka.

Bajden je istakao da će SAD istrajati sa naporima vezanim za vakcinaciju protiv koronavirusa, pošto se pokazalo da ta praksa deluje, preneo je Rojters.
Bajden je dodao da se SAD neće više vraćati zaključavanjima i zatvaranju škola, kao i da novi, omikron soj nije uzrok za paniku.

On je govorio i o odnosu sa Rusijom i pitanju Ukrajine, istakavši da će Moskva, ako, kako je naveo, "izvrši invaziju na Ukrajinu", snositi odgovornost.

Ukoliko Rusija krene na Ukrajinu to će imati razorne posledice, upozorio je Bajden. "Ja pretpostavljam da će Putin krenuti ka Ukrajini", kazao je američki predsednik, dodajući da bi totalna invazija na tu zemlju, međutim, izazvala odgovor koji bi skupo koštao Rusiju i njenu ekonomiju.

Bajden je naveo da veruje da Rusija priprema akciju u Ukrajini, iako smatra da Putin još nije doneo konačnu odluku. Američki lider je sugerisao da će ograničiti pristup Rusije međunarodnom bankarskom sistemu ukoliko izvrši invaziju na Ukrajinu.

BONUS VIDEO: Bivši policajac o fatalnoj grešci u potrazi za Splićaninom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR