Glas Javnosti

DRAMA IZNAD CRNOG MORA: Dronovi prikupljali obaveštajne podatke, pa ZBRISALI kad je Rusija poslala lovce!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruske snage registrovale su iznad Crnog mora letove dva drona - MQ-9 "riper" i TB2 "bajraktar" dok su prikupljali obaveštajne podatke kod Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane..

Zbog toga su podignuta dva dežurna lovca ruskih vazdušnih snaga.

„Iznad Crnog mora 22. avgusta sredstva kontrole vazdušnog prostora vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su registrovala let dve bespilotne letelice - MQ-9 ‘riper’ i TB2 ‘bajraktar’ koje su izvodile špijunske aktivnosti oko Krima.

Kako bi se sprečilo narušavanje državne granice Rusije i u cilju suprotstavljanja dronovima podignuta su dva lovca iz sastava dežurnih snaga PVO“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kao rezultat toga, dronovi su promenili kurs i napustili područje.



Ovo nije prvi takav incident sa stranim dronovima u Crnom moru. Tako je u martu američki MK-9 Reaper, koji je krenuo ka Rusiji, narušio granice oblasti privremenog režima korišćenja vazdušnog prostora, uspostavljenog za potrebe izvođenja specijalne vojne operacije.

Posle pronalaska drona u vazduh su poleteli lovci iz sastava dežurnih PVO.

Dron je ušao u nekontrolisan let uz gubitak visine i pao u vodu usled naglog manevrisanja. Ruski lovci nisu stupili u kontakt sa MK-9, nisu koristili vazdušno-desantno oružje i bezbedno su se vratili na svoj matični aerodrom, naglasilo je Ministarstvo odbrane.

Kurir.rs/RIA Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR