Glas Javnosti

DOLIJAO POSLE POLA VEKA! Uhvaćen UBICA DEVOJČICE (15), a sad će se ipak izvući (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Suđenje 75-godišnjaku za silovanje i ubistvo tinejdžerke Žaklin Montgomeri (15) koje se dogodilo pre skoro 50 godina tapka u mestu nakon što se optuženi razboleo! Policija je trebalo pola veka da ga pronađu a sada su sve prilike da će se izvući!

Denis Mekgrori je navodno u napadu besa, kako se čulo na sudu, silovao, izbo i zadavio Žaklin u njenom domu u Islingtonu, u severnom Londonu, i to 1975. godine. Skoro pola veka trebalo je istražiteljima i nauci da dođu do mogućnosti da se proveri DNK nađen na telu žrtve, a podudaranje sa optuženim je jedan prema milijardu, što znači da je ubica konačno pronađen.

Suđenje je počelo 3. marta, ali je u sredu sudija Brajan otpustio porotu, kojoj je rečeno da se slučaj ne može nastaviti jer se Mekgrori razboleo.

Ubistvo iz osvete 

Žaklin Montgomeri ubijena je u svojoj kući u Islingtonu, severni London, juna 1975. Telo je otkrio njen otac Robert. Policija je uhapsila Denisa Mekgrorija u vreme ubistva, ali nije imala dovoljno dokaza da ga optuži.


Mekgrori je uhapšen skoro 50 godina kasnije kada je pregledan tzv. "hladan slučaj". Hladan slučaj je termin koji se u američkom i britanskom pravosuđu koristi za slučajeve koji dugo tapkaju u mestu i koji su nezrašeni godinama. Neko od inspektora je ipak odlučio da proveri DNK sa tela tinejdžerke koji je ostao sačuvan i koji u vreme ubistva nije bilo moguće proveriti jer nauka u to vreme nije imala mogućnosti koja ima sada.


Žrtva Žaklin Montgomeri

Sud je čuo da je Mekgrori "podivljao od besa" nakon što je otkrio da je Žaklinina tetka Džozi, imala aferu sa njegovim bliskim prijateljem krajem maja 1975. Mekgrori, koji je tada imao 28 godina, pokušao je da natera tinejdžerku da otkrije gde se njena tetka nalazi, rečeno je porotnicima.

Tokom napada, optuženi je navodno istrgao stranicu Žaklininog dnevnika na kojoj je bila adresa na kojoj je boravila njena tetka. Takođe je bilo i jasnih znakova borbe u kući, a porodični telefon je ostao da visi sa slušalice - verovatno nakon što je Žaklin pokušala da pozove policiju.

Ubrzo nakon otkrića, policija je razgovarala sa Mekgrorijem, ali je u saslušanjima negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom. Međutim, tužilac je poručio porotnicima da je "pravda konačno sustigla okrivljenog".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR