Glas Javnosti

DOKTORKA NAPUSTILA BOLNICU 28 MINUTA RANIJE, PA DOBILA OTKAZ: Bolnica mora da joj plati ogromnu svotu novca

Svet
Autor: Glas javnosti

Doktorka Franziska Schlosser dobila je direktan otkaz nakon što su je kolege prijavile da je tokom 24-časovnog dežurstva napustila 28 minuta ranije bolnicu u Hamburgu u kojoj je radila 23 godine.

Она је болницу тужила и добила отпремнине од 400.000 евра.


„Не искоришћавајте оптужба тако стоји. Нема проблема, нема проблема. Сада долазе и конструишу ту превару с радним временом. То је апсурдно“, рекла је 54-годишња лекарка.

Међутим, Марбургер Бунд (МБ) се не може заменити. Катхарина вон дер Хеиде је директорка МБ Хамбург и њена правна заступница. „Директан  отказ  није издат на време“, рекла је.


Шеф болнице Филип Ветенгел рекао је да немају јуру да воде борбу против докторке. „Рекли су да сте раније отишли. Изјава сведока је била веродостојна. Али, не брини ако је пас и лоша ствар, појешћу га у хамбургу.

Суд сматра како су оптужбе против докторке неосноване. Међутим, након 23 године у болници, пословни однос између докторке и болнице је завршен. Оптужба је повучена, а лекарка је била отпремнину, пишеник магазин.


"Превише тога се догодило па не желе наставити радни однос", рекао је адвокат болнице. Обје стране слажу се око нагодбе: Франзиска Шлосер напустила ће болницу и добиће отпремнину од 400.000 евра.

„Велики ми је терет пао са срца јер је поступак готов. Међутим, ако желите, моћи ћете да погледате нови изглед, послушаћу интервју за РТЛ.


Гласс јавности/Б06С

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR