Glas Javnosti

DIZNILEND PRAVILA NA RADNOM MESTU KOJA MORAJU DA SE POŠTUJU : Dezodorans obavezan, nakit i manikir nikako

Svet
Autor: Glas javnosti

Diznilend ima striktna pravila ponašanja, ali i odevanja. Evo šta je apsolutno zabranjeno, a šta obavezno kada radite u Diznilendu.

Pravila za zaposlene u Diznilendu

1. Dezodorans - budući da u Diznilendu, maskote ceo dan stoje na suncu i grle se i fotografišu sa nekoliko hiljada ljudi. Iz tog razloga, još šezdesetih godina, doneto je pravilo da zaposleni obavezno moraju da koriste antiprespirant, kako ne bi došlo do neprijatnih mirisa ni u jednom trenutku.

2. Diznilend je veoma strog i kada je donji veš u pitanju, pa tako on mora biti neutralnih boja. Takođe,u Diznilendu, gledanje nekog u oči je obavezno, pa je tako nošenje naočara za sunce zabranjeno, jer se smatra nepristojnim.

3.Kada je u pitanju manikir, dame ne smeju da nose lakove za nokte jarkih boja, te lak mora biti neutralan.


4.
Dlake na licu moraju biti lepo uređene, u zavisnosti od lika kojeg glume, a ekstremni stilovi kada je brada u pitanju su zabranjeni.

5. 
Zaposleni u Diznilendu ne smeju da imaju tetovaže na vidljivim mestima, a uz to, zabranjeni su i pirsinzi i implantati u koži, osim, naravno, na ušima.

6. 
Standardna i dozvoljena frizura za radnike u Diznilendu jeste konjski rep ili kosa do ramena. Nisu dozvoljene pletenice ni ukrasi u kosi, osim ako ne glumite Pokahontas ili Zlatokosu.
Takođe, radnicima je zabranjeno da nose helanke, džins i vunu.

7. 
Prstenje, narukvice, minđuše i lančići moraju biti u skladu sa Diznijevim protokolom, a nošenje više od jednog prstena na ruci se ne preporučuje.

8. 
Na kraju, Diznijevi radnici moraju uvek da se smeše, jer sve vreme dok su na poslu, na pozornici su piše 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR