Glas Javnosti

Dementna baka nasledstvo prepisala vodoinstalateru, porodicu ostavila bez ičega

Svet
Autor: Glas javnosti

Dešava se da se porodica nađe u šoku kada sazna da ih njihovi najbliži nakon odlaska na onaj svet nisu uključili u testament, a upravo je to bio slučaj u Austriji, kada je jedna dementna baka svoju imovinu, u vrednosti od 3 miliona evra, prepisala vodoinstalateru.

Austrijski „Kronen Zeitung“ piše da je baka još pre smrti postavila vodoinstalatera kao kontakt za hitne slučajeve i da porodica ništa ne može ništa da učini, jer mu je novac ostavljen u nasledstvo legalno, prenosi Index

„Sve dok nema krivičnog dela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može ništa da učini. To bi sada bilo izuzetno teško za dokazivanje, pošto je žena sada preminula“, rekao je Lorenc Kiršner, advokat koji se specijalizovao za ostavinska pitanja.


Naime, baki je nakon 50 godina braka preminuo suprug 2018. godine, pa je ostala sama u velikoj kući, a budući da nisu imali dece, nije imala nikog da vodi brigu o finansijskim i organizacionim poslovima. 

Godinu dana kasnije, vodoinstalater je počeo da se bavi održavanjem instalacija u bakinoj kući u Klosternojburgu, pa su vremenom izgradili dobar odnos. 

Nakon dve godine, svu svoju imovinu prepisala je na njega poklonom. Ostatak mu je, kao jedinom nasledniku, obećala u testamentu, a to obećanje je na kraju i ispunila.

Glas javnosti/ Index

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR