Glas Javnosti

Brač hrvatski Vuhan? Rodbina pohrlila za nasledstvom vremešnog mornara

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Od 37 do sada testiranih Bračan, prema zvaničnim podacima, čak njih je 22 pozitivno na kovid-19, pa se grad humorom brani od panike , ali i protiv statistike, lpja im ne ide na ruku.

Korona virus se proširio ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak „kovid 81”.

Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posete.

- To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posetu. Sad je krenula priča o nasledstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome kovida-19“, rekla je jedna stanovnica ostrva.
Potvrđeno je da je oboleli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na virus korona i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smešten u ustanovu za starije u Supetaru.

Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.

(Izvor: Jutarnji list./Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR