Glas Javnosti

Dejvid Koperfild optužen za napastvovanje od strane 16 žena, a imao veze i sa Epstinom

Svet
Autor: Glas javnosti

Advokati čuvenog mađioničara negirali su optužbe, i u izjavi za britanski list negirali da je njihov klijent ostavio "brojne poruke" zloglasnom milijarderu-pedofilu.

Dejvid Koperfild je između 2004. i 2005. u više navrata ostavljao poruke pedofilu i milijarderu Džefriju Epstinu, otkrio je "Gardijan" nakon što je poznatog američkog mađioničara 16 žena optužilo za seksualno napastvovanje u periodu između osamdesetih godina prošlog veka do 2014, i to u vreme kada su imale manje od 18 godina.

Od tih žena, tri tvrde da ih je Koperfild drogirao pre nego što ih je silovao, dok druge navode da ih je dodirivao neprimereno ili da ih je "grumovao", odnosno uspostavljao emotivni odnos sa maloletnim osobama sa namerom da ih zlostavlja, prenosi britanski list.

Koperfild je negirao sve optužbe, a njegovi advokati su istakli da se on "nikad nije ponašao neprimereno sa bilo kim, a kamoli sa bilo kim maloletnim".


Falon Tornton, jedna od četiri žene koje tvrde da ih je Koperfild neprimereno dodirivao tokom svojih nastupa, prijavila je takav incident 2014. godine policiji Las Vegasa, a slučaj je zatvoren zbog navodnog nedostatka dokaza.

"Gardijan", koji je imao uvid u beleške osoblja u Epstinovoj vili u Palm Biču,  navodi da je Koperfild zvao osuđenog pedofila 16 puta za svega nekoliko meseci, i da je ostavio poruke poput "bitno je", "zovem samo da se javim", ili "džekpot".

Koperfildovi advokati su za "Gardijan" negirali da je njihov klijent Epstinu ostavio "brojne poruke", da je bio blizak sa pedofilom, i da je bio svestan Epstinovih zločina. Takođe su tvrdili da su poruke verovatno bile odgovori na zahtev Epstina za karte za neki od Koperfildovih nastupa.

Međutim, pozivajući se na intervjue sa svedocima, sudske zapise i policijske dokaze, britanski list navodi da se Koperfild sastao sa Epstajnom najmanje tri puta.

Dve Epstinove žrtve su odvojeno rekle za "Gardijan" da su bile prisutne na takvim sastancima - jedna na večeri u Epstinovoj kući 2004, a druga u Koperfildovom "skladištu" u Las Vegasu iste godine.

Johana Sjoberg, koja je optužila Epstina za seksualno zlostavljanje, potvrdila je za "Gardijan" da je upoznala Koperfilda na večeri koju je pedofil-milijarder organizovao 2004. godine, i rekla da joj se isprva činilo kao da su Koperfild i Epstin bliski.


Sjobergova je tokom svedočenja pred sudom rekla da ju je Koperfild pitao da li je svesna da Epstin plaća devojke kako bi našle druge devojke.

Koperfildovi advokati su rekli da je njihov klijent hteo da potvrdi "glasine" koje je čuo, te da je pitanje postavio zbog zabrinutosti za Sjobergovu. Kada ona nije mogla da potvrdi glasine i nije delovala zabrinuto, Koperfild je odustao od teme jer "nije video razlog za kontaktiranje policije".

Sjoberg je dodala da je posle večere srela Koperfilda nakon jednog od njegovih nastupa, te da su zatim išli zajedno u šoping u Majamiju. Ona napominje da Koperfild nije pokazivao seksualne namere i da je isključivo bio ljubazan prema njoj.

Anonimna Epstinova žrtva koja se vodi kao "Džejn Dou 15" i koju je pedofil zlostavljao kad je imala 15 godina kaže za "Gardijan" da je Epstin platio za njen put iz Mičigena u Las Vegas 2004, gde je trebalo da se prvi put susretne sa pedofilom.

Međutim, Epstinovi saradnici su je prvo odveli do Koperfildovog "skladišta", gde se nalazila grupa mladih žena koje su došle sa istom namerom, odnosno da upoznaju Epstina i Koperfilda. 

Koperfildovi advokati su priznali da je njihov klijent vodio Epstina "i njegove goste" u obilazak svog muzeja, dodavši da je njega i Epstina pratilo 10 članova njegovog osoblja. 


Advokati su rekli da je obilazak održan pre nego što su Epstinovi zločini otkriveni i da Koperfild tokom posete nije posumnjao ni na šta.

"Džejn Dou 15" je rekla da ju je upoznavanje sa Koperfildom "učinilo da se oseća bezbedno", dodavši da se mađioničar nije ponašao neprikladno.

Nakon susreta, Epstin ju je odvezao svojim avionom na svoj ranč u Nju Meksiko, gde je doživela "gnusno i dugotrajno seksualno napastvovanje". 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR