Glas Javnosti

DEČAK (14) IZMASAKRIRAO DRUGA (5): U noći strave TINEJDŽERU pomagao - očuh (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Logan (5) je pronađen sa užasnim povredama nakon što je u kesa za đubre bačen u reku Ogmor u blizini svoje kuće u Bridžendu u Engleskoj.

Suđenje koje ovih dana duboko potresa celu Englesku iznelo je stravične detalje ubistva petogodišnjeg dečaka za čiju su smrt okrivljeni njegovi roditelji Angahard Viljamson (30) i očuh Džon Kol (40), kao 14-godišnji dečak za kog nije potpuno jasno, zbog zaštite identiteta, kako je povezan sa porodicom ubica. 

Kuća strave u kojoj je živeo maloletni ubica

Sud u Kardifu, u Engleskoj, saslušao je i hraniteljsku porodicu koja se neko vreme brinula o tinejdžeru. Devojčica koja živi u istoj porodici ispričala je porotnicima kako je dečak (14) pokušao da je natera da se sama igra na reci, ali je ona odbila jer se uplašila. Navela je, takođe, da je tražio od druge dve devojčice stare osam i deset godina, da igraju "igru ubistva" u kojoj bi stavio njihova tela u crne kese. Sve se to dešavalo samo nekoliko nedelja pre Loganove smrti.

- Uvek je pričao o ubijanju ljudi. Jednom smo bili u parku sa devojčicama od osam i 10 godina i on ih je zamolio da igraju "ubistva" sa njim, a on bi ih stavio u crne kese. Izgledao je opsednut ubijanjem ljudi - ispričala je devojčica pred sudijama.

Hraniteljka je objasnila kako je dečak imao "želju za nasiljem" i da je mučio kućnog ljubimcae. Navodno je psa, koji je imao povređene kukove, uhvatio za zadnje noge i jednom prilikom mu je uprskao dezodorans u oči. Ispričala je kako je metalnom palicom razbijao ogradu po parku. Stalno je pričao o nekom horor filmu i pretio da će ubiti nju, njenu ćerku i njihovog psa kada izađe nastavak tog horor filma. Potvrdila je da se obraćala socijalnim radnicima koji su joj govorilli da to "nije ništa".


Majka i očuh glavnog osumnjičenog

Sud je prethodno saslušao kako je Logan (5) bačen u reku nakon što je zadobio traumu tupim predmetom. Imao je 56 povreda na telu i veliki broj unutrašnjih povreda u skladu sa "padom sa velike visine" ili "sudarom u drumskom saobraćaju velikom brzinom". Logan je bio toliko pretučen da mu je jezik bio u modricama, ali tragično je da je još nekoliko sati bio živ nakon što su mu pokidana jetra i creva. Porotnicima je rečeno da je bio prisiljen da radi sklekove kao "kaznu" i da mu je zabranjeno da jede sa svojom porodicom.

Kada je pao, očuh mu je navodno rekao da se „vrati na poziciju“ i ponovo pokrene tajmer. Očuh bi maltretirao malog Logana, ali majka nije uradila ništa da zaustavi njenog partnera, rečeno je.

Majka je pozvala hitnu pomoć u ranim satima 31. jula 2021. i počela usplahireno prijavila nestanak svog sina, kasnije će ispostaviti da je lažirala poziv. U snimku koji je pušten porotnicima, mogla se čuti kako viče „pomozite mi molim vas“ pre nego što je rekla  da se probudila i otkrila da njenog sina nema.


Socijalna radnica je na sudu svedočila da ništa nije ukazivalo na tragediju, ali je drugi svedok svedočio da je nesrećni dečak često bio kažnjavan zbog svog ponašanja tako što je mora da radi sklekove dok ne bi pao u nesvest ili su ga kažnjavali da ostane bez večere. Godinu pre nego što je umro navodno je slučajno pao sa stepenicima i slomio ruku i nogu.

Na saslušanju se moglo čuti da je tinejdžer koji je sudelovao po svoj prilici u ubistvu zapravo bio u i ovoj porodici u hraniteljskom statusu i da se samo pridružio strašnom mučenju koje je nesrećni Logan trpeo godinama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR