Glas Javnosti

DA LI JE MOGUĆE? Florida nema nikakve mere, a ima manji broj obolelih od ostalih država SAD!

Svet
Autor: Glas javnosti

Florida je jedina država koja nikada nije imala mere za obavezno nošenje maski u celoj Americi, a države koje imaju donešene mere prijavljuju više slučajeva koronavirusa po glavi stanovnika od Floride.

Ilinois je samo jedna od nekolicine država koje imaju meru o obaveznom nošenju maski. Guverner Pricker ponovo je doneo meru za nošenje maski krajem avgusta, koja zahteva da svi stanovnici Ilinoisa stariji od dve godine nose masku u zatvorenom prostoru, bez obzira na status vakcinacije. Međutim, čini se da to nije sprečilo širenje virusa.

Prema New York Times-u za praćenje koronavirusa, Ilinois beleži dnevni prosek od 4.661 slučaja, ili 37 na 100.000. To odražava povećanje od 45 posto u poslednje dve nedelje.

Iako je Oregon ove sedmice ukinuo svoj kontroverznu obavezu o nošenju maski na otvorenom, još uvek postoji zahtev za korišćenje u zatvorenom prostoru. Ipak, izveštava o dnevnom proseku od 806 slučajeva, ili 19 po glavi stanovnika.

U Oktobru je administracija guvernera Mišel Ludžan Grišam u Novom Meksiku produžila obavezu za nošenjem maski u celoj državi. Ipak, od subote je prijavio dnevni prosek od 1.406 slučajeva, ili 67 po glavi stanovnika, što predstavlja povećanje od pet posto u poslednje dve nedelje, piše vaseljenska.net

Ostale države koje imaju meru o obaveznom nošenju maski su Nevada, koja prijavljuje dnevni prosek od 21 slučaj na 100.000, i Vašington, koji prijavljuje dnevni prosek od 18 slučajeva na 100.000.

Havaji su jedina država koja ima mere za nošenje maski i koja se približava Floridi, sa dnevnim prosekom od sedam slučajeva na 100.000. Florida je i dalje najniža u zemlji, sa 6 na 100.000 stanovnika.

Florida je jedina država koja nikada nije imala mere za obavezno nošenje maski u celoj Americi. 
“Ne bi trebalo da imaju obaveze. Nijedan državni organ vas ne bi trebao prisiljavati na to. To je tvoj izbor. Ako je to nešto u šta vi verujete da vam pruža zaštitu, niko vam neće ništa reći. Ali to apsolutno ne bi trebalo da bude propisano”, rekao je guverner DeSantis u avgustu, braneći svoje dugogodišnje uverenje i napominjući da “čak i neki od ovih stručnjaka sada priznaju, sa virusom u obliku aerosola, komad tkanine ne može sprečiti zaustavljanje aerosola.”

“Ostavljam to (maske) ljudima da donesu svoje odluke. Ako se osećaju ugodno sa tim, onda neka tako i rade. Ali to nikako ne treba nalagati na bilo koji način”, naglasio je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR