Glas Javnosti

BUGARSKI STRUČNJAK: Zapad se nadao ekonomskom uništenju Rusije, ali to se neće desiti

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapad pokušava da uništi Rusiju, ali to se neće dogoditi – iako Moskva sama priznaje da joj sankcije nanose štetu, zemlja je uspela da preusmeri svoja tržišta ka Indiji i Kini, izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev za televiziju „Bugarska 24“.

Po njegovim rečima, Zapad ne bi trebalo da računa na to da će Rusiju slomiti. Kako je istakao, SAD i Evropa su sa pojavom novih liberalnih vrednosti počele da se odnose prema Istoku oholo i sada su se svojom krivicom našle „u sopstvenom mehuru“.


„Ograničenja su veliki šok za ekonomiju, ali ne toliki šok zbog koga bi Ruse mogli da unište, koji bi mogao da dovede do toga da Putin padne, da se Rusija raspadne i onda oni da dođu i pokupe sirovine, što je i bila glavna ideja. To se neće dogoditi. Mi kažemo: civilizovani svet je navodno protiv Rusije. 70 odsto stanovništva Zemlje je za Rusiju. Ne kažem da je to dobro ili loše, to je prosto činjenica. Pogledajte, Kina i Rusija uglavnom ćute, ali ćutke je podržavaju. Afriku drži Kina, ali i Rusija je tamo veoma jaka. Zatim Latinska Amerika. Vidite šta se sada dešava sa Meksikom i SAD. Argentina i Saudijska Arabija sada žele da uđu u BRIKS. Zapadni svet, umesto da se bavi time da postane sve bogatiji i bolji, usmeren je na uništavanje Rusije, što se neće dogoditi“, ocenio je on.

On je zaključio da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga Rusiji pokazala uspeh kineske politike.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR