Glas Javnosti

BUGARSKI POLITIČAR: Amerikanci novcem pokušavaju da kupe naše duše

Svet
Autor: Glas javnosti

Lider bugarske stranke „Preporod“ Kostadin Kostadinov optužio je svoje političke protivnike, jednu od najvećih političkih snaga u bugarskom parlamentu, stranku „Demokratska Bugarska“ da su izdajnici i agenti stranog uticaja

On je podsetio na izveštaj američkog Stejt departmenta s kraja 2022. godine u kome su nabrojane države koje su dobile od SAD sredstva za „borbu protiv ruskog uticaja“. Konkretno, za Bugarsku je od 2017. do 2021. godine izdvojeno preko 47,7 miliona dolara. U dokumentu nije navedeno ko je konkretno dobio novac.

Po rečima Kostadinova, Amerikanci uplaćuju ta sredstva partijama, političarima, medijima i nevladinim organizacijama kako bi vodili proameričku i antirusku propagandu.

„Demokratska Bugarska“, u koaliciji sa strankom „Nastavljamo promene“, je „velika formacija Soroša koja je osramotila parlament zemlje“, smatra Kostadinov.

„Ne zaboravimo: 20 miliona leva godišnje i to samo preko Stejt departmenta. Još desetine miliona leva se dele preko fonda Amerika za Bugarsku. Koliko dolazi iz američke ambasade ispod ruke i koliko se podeli kao mito, koliko se daje da se kupe duše u našoj zemlji – to je već teško reći“, zaključio je Kostadinov.

On je poručio da će stranka „Preporod“ nastaviti da se bori sa promovisanjem američkih interesa u parlamentu Bugarske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR