Glas Javnosti

Patrijarh Kiril poslao izaslanika u Vatikan

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef odeljenja za spoljne crkvene odnose Ruske pravoslavne crkve mitropolit volokolamski Antonije doputovao je u Vatikan gde je razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, prenosi Vatikan njuz.

Tokom sastanka razmenjeni su pokloni. Papa Franja je celivao Antonijevu panagiju, medaljon sa likom Majke Božije, koji pravoslavni mitropoliti nose na grudima. Zatim je papa uručio mitropolitu papsku medalju, a Antonije Franji panagiju u kutiji.

Na sajtu Odeljenja za spoljne crkvene odnose, kojim predsedava mitropolit Antonije, stoji da je on doputovao u Italiju u kratku radnu posetu. Poseta se odvija „sa blagoslovom Njegove Svetosti patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila“.

Ranije je papa saopštio da je Vatikan uključen u tajnu mirovnu misiju u Ukrajini. On je dodao da smatra da se do mira uvek dolazi otvorenim kanalima.

„Nikada nećete dobiti mir ako zatvorite sve kanale. Ovo nije lako. Razgovarao sam sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o Ukrajini i sa mitropolitom Ilarionom, predstavnikom Ruske pravoslavne crkve u Budimpešti. Tokom tih razgovora, nije bilo reči o Crvenkapici. Pričali smo o svemu. Svi su zainteresovani da se nađe put do mira“, rekao je papa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR