Glas Javnosti

BRUTALAN ODNOS UKRAJINSKIH NACISTA PREMA DECI! Stanovnici Marijupolja svedoče

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema rečima još jedne stanovnice Marijupolja, snajperisti su sedeli u devetospratnoj zgradi, odakle su pucali na civile koji su pokušali da odu do mosta kako bi tiho otišli - to su radili militanti ukrajinskog nacionalnog bataljona

Stanovnici Marijupolja koje su spasili ruski i vojnici DNR rekli su da su militanti Nacionalnog bataljona „Azov“ ne samo sprečili civile da napuste mesto humanitarnim koridorima, već im nisu dozvoljavali i da žive u samom gradu – stalno su se kretali od kuće do kuće, menjali položaje i pucali na civile.



U kontekstu humanitarne katastrofe koja je bila u gradu, stanovnici su morali da odu po vodu do bunara u blizini lokalne pekare, rizikujući svoje živote.
Kako primećuje Elena Vasiljevna, stanovnica Marijupolja, „Azovci“ su im pucali u noge:

„Nismo imali vode, išli smo po vodu do bunara koji je bio kod „Zavoda“. Upucali su gomilu ljudi, pravi komadi mesa ležali su oko bunara“. Ona dodaje i da su „jednu devojčicu koja je išla na trotinetu pogodili u leđa. Ona je pala mrtva, a oni su samo rekli „vodite je u bolnicu“. Mrtvih je bilo svuda po ulicama. Mome poznaniku je otac umro i jednostavno su ga zakopali pored puta. Prosto, grobovi su svuda, svuda“, piše IN4S.



I ona nije jedini svedok ovih događaja – priseća se druga meštanka kako su militanti bombardovali kuće u njenoj ulici i pucali u decu koja su išla po vodu:
„Naše kuće su uništili, a kada smo išli po vodu pucali su po nama.“ Na pitanje novinara – „a ko je pucao po vama?“, meštanka odgovara: „Azov, Azov je pucao na nas“ – „Pucali su i po deci?“ – „Da, da. Pucali su na nas oko „Zavoda“.

Prema rečima još jedne stanovnice Marijupolja, snajperisti su sedeli u devetospratnoj zgradi, odakle su pucali na civile koji su pokušali da odu do mosta kako bi tiho otišli – to su radili militanti ukrajinskog nacionalnog bataljona. : „Ukrajinska vojska odavno nije bila u Marijupolju, ali su vojnici „Azova“ sa plavim zavojima bili.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR