Glas Javnosti

SVEČANO KAO I UVEK! Kremlj najavio proslavu Dana pobede 9. maja

Svet
Autor: Glas javnosti

Proslava Dana pobede 9. maja biće organizovana kao i do sada, s obzirom da je to sveti praznik za našu zemlju, a sastav učesnika na paradi na Crvenom trgu odrediće Ministarstvo odbrane Rusije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Proslavu ćemo organizovati tako kako smo i ranije radili. To je najsvetiji praznik u našoj zemlji. Bio je i biće sveti praznik za sve - rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara na brifingu, prenosi Sputnjik.


Na pitanje da li će na paradi učestvovati vojnici iz samoproklamovanih Donjecke i Luganske Narodne Republike i "nova ruska vojska sa fronta", on je odgovorio da Kremlju za sada nije poznat sastav učesnika parade na Crvenom trgu, a da će spisak odrediti Ministarstvo odbrane, koje će pravovremeno dati informaciju.

„Akreditacija se vrši za sledeće manifestacije: 7. maj. Crveni trg. Generalna proba vojne parade, posvećene 77. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu. 9. maj. Crveni trg. Vojna parada, posvećena 77. godišnjici pobeda u Velikom otadžbinskom ratu. 9. maj. Aleksandrovski sad. Polaganje venca i cveća na Grobu Neznanog vojnika kod Kremljovog zida“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR