Glas Javnosti

Britaniju preplavili štrajkovi, novi premijer traži rešenje

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski premijer Riši Sunak razmatra dalje mere u borbi protiv štrajkova koji su se proširili na nekoliko sektora u Velikoj Britaniji, izjavio je danas njegov portparol. Kako je rekao, Sunak veruje da treba tražiti rešenje za štrajkove u Britaniji i mimo zakona o održavanju minimalnih nivoa usluga u obustavama rada koji se trenutno planiraju.

Velike luke i aerodromi u Velikoj Britaniji radiće smanjenim kapacitetom zbog štrajkova koji se planiraju tokom Božićnih praznika, najavili su sindikati radnika zaposlenih u britanskoj državnoj službi (PCS).



Očekuje se da će članovi sindikata PCS zaposleni u upravi granične policije Velike Britanije krenuti u štrajk nezadovoljni niskim platama i lošim uslovima rada, rad saobraćajne policije i administracije pri ministarstvu poljoprivrede takođe bi mogao biti obustavljen, preneo je Tanjug. Sindikalna akcija, u kojoj se predviđa učešće više hiljada radnika, počeće sredinom decembra i trajaće mesec dana.



U Britaniji su takođe štrajk najavili ili već obustavili rad i radnici na železnici, medicinske sestre i tehničari, lekari i prosvetni radnici, kao i radnici službi za vanredne situacije, pošte i telekoma.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR