Glas Javnosti

Britanci tvrde da Kina šalje Rusiji oružje

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps tvrdi da London i Vašington, navodno, raspolažu „dokazima“ da Kina šalje ili namerava da počne da šalje Rusiji oružje za korišćenje u ukrajinskom sukobu, iako nisu pružili dokaze za to.

„Danas mogu da otkrijem da imamo dokaze da Rusija i Kina sarađuju po pitanju vojne opreme radi primene u Ukrajini. Američka i britanska vojnoobaveštajna služba mogu da obelodane da se smrtonosna pomoć šalje sada iz Kine u Rusiju a zatim u Ukrajinu“, navodi „Independent“ deo govora Šapsa na londonskoj konferenciji o odbrani.

Istovremeno, prema agenciji „Rojters“, ministar je izjavio da se „smrtonosna pomoć trenutno“ isporučuje ili će „tek biti isporučena“ iz Kine u Rusiju.

„Britanski ministar je dodao da nedavna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Kini i povećanje trgovine između Moskve i Pekinga ukazuju na to da među dve zemlje postoji mnogo dublji odnos“, piše „Independent“.

Prethodno, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je da SAD pružaju vojnu pomoć Ukrajini, ali kritikuju normalnu saradnju Rusije i Kine, nazvao je to licemerjem i tipičnim primerom dvostrukih standarda. U Pekingu su takođe upozoravali Vašington da prebacivanje krivice na druge neće rešiti ukrajinsku krizu.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR