Glas Javnosti

BIZARNO: Telo majke držao u kući 13 godina, s njom "razgovarao i gledao TV"

Svet
Autor: Glas javnosti

Sinu koji je mumificirao leš svoje majke i stavio ga na sofu ispred televizora nakon što joj je iskopao njen grob i odveo je kući, preti zatvor.

Do jezivog otkrića došlo je nakon što je otuđeni zet 76-godišnjeg muškarca odlučio da ga poseti u njegovoj kući u malom mestu na jugozapadu Poljske. Kada je primetio da pogubljeno luta napolju, zet je odlučio da pozove hitnu pomoć.

Kada su ušli na imanje, pronašli su mumificirani leš kako leži na kauču na hrpi novina iz 2009. godine.

„Prema sadržaju DNK, mumificirani leš je leš žene, Jadvige L, koja je umrla u januaru 2010. godine, a koja je majka Marijana L. Utvrđeno je da je njen grob, gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan. Verovatno je da je čovek iskopao telo majke odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao i ono je ostalo u ovoj kući od 2010. godine“, navelo je tužilaštvo.


Pretpostavlja se da je Marijan L. koji živi samo 300 metara od groblja leš odvezao kući na svom biciklu.

„Sve ukazuje na to da je sigurno koristio neke hemikalije da mumificira leš. Miris naftalina je bio primetan“, navelo je tužilaštvo.

"Čudno, živim ovde toliko godina, međutim, ne znam da li sam ga ikada video. Svi se poznaju, ali o njemu se ništa ne zna, samo da je noć tretirao kao dan. Uveče bi izlazio i biciklom išao negde", rekao je meštanin.

"Moj muž je odavde i rekao mi je da su ga se plašili kad su bili deca. Kad bi videli da izlazi uveče i vozi bicikl pobegli bi i krili se", priča jedna meštanka.


Drugi mještanin je naveo da nije spavao nedjelju dana kad je čuo za bizarni slučaj.

Iako je prvobitno otkriće došlo u februaru, vesti su objavljene tek nakon što je osumnjičeni optužen za skrnavljenje leša.

Zbog njegovog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je u bolnici više od mesec dana biće pregledan od strane psihijatara koji će dati mišljenje o njegovom duševnom stanju.

Bizaran slučaj je inače otkriven u februaru, a vest je objavljena tek nakon što je Marijan L. optužen za skrnavljenje tijela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR