Glas Javnosti

BIZARNO! Jedna država u Australiji odabrala fosil dinosaurusa za svoj zvanični grb

Svet
Autor: Glas javnosti

Vlasti u Kvinslendu se nadaju da će ohrabriti više fanova „Parka iz doba Jure“ da posete ovaj deo Australije ako figura dinosaurusa postane novi zvanični grb države.

Australijska država Kvinslend ima novi zvanični amblem: dinosaura Mutaburasaurus, koji je živeo pre više od 100 miliona godina tokom perioda srednje krede u šumama današnje Australije, jedan je od glavnih atrakcija područja Outback Queensland i ostvaruje milione dolara prihoda od turizma.
 


Ostalih devet zvaničnih amblema Kvinslenda uključuju koalu, Veliki koralni greben i Kuktaunsku orhideju. Ovim korakom, regionalna vlada se nada da će dodatno podstaći prihode od turizma.



Fosil Muttaburrasaurus otkriven je 1963.godine tokom arheološkog iskopovanja u blizi reke Tompson u blizini grada Mutabura i prvi put je opisan skoro 20 godina kasnije. Biljožder je bio dugačak oko sedam metara i kretao se na dve i četiri noge. Skelet je jedan od najbolje očuvanih praistorijskih fosila ikada pronađenih u Australiji.



„Kvinslend je dom najboljih i najočuvanijih iskopanih fosila pronađenih na tlu Australije i mislim da nema boljeg ambasadora za Outback-a od dinosaurusa Muttaburrasaurus“, ​​rekao je lokalni ministar turizma Stirling Hinčlif.
 


Fosilne atrakcije u zaleđu Kvinslenda generišu milione dolara za ekonomiju i imaju ogroman potencijal da postanu paleontološko žarište južne hemisfere.


Australija poslednjih godina doživljava pravi bum dinosaurusa. Fosili ranije nepoznatih vrsta dinosaurusa još uvek se otkrivaju u udaljenim delovima zemlje. Hiljade ljubitelja dinosaurusa i paleontologa amatera hrle u zaleđe da učestvuju u iskopavanjima.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR