Glas Javnosti

NEVIĐENO OTKRIĆE: Pronađeni ostaci dinosaurusa dugog 30 metara!

Svet
Autor: Glas javnosti

Paleontolozi su pronašli ostatke u Argentini

Argentinski paleontolozi predstavili su danas ostatke gigantske, novo otkrivene vrste dinosaurusa biljojeda, pronađene u regionu južne Patagonije, navodeći da je reč o jednoj od najvećih životinja ikada.

Paleontolozi su saopštili da je reč o vrsti dinosaurusa teških oko 50 tona i dužine oko 30 metara. Otkriće se desilo u rezervatu prirode Pueblo Blanko, a naučnici su 2018. godine prvo otkrili kosti dinosaurusa koje su bile toliko velike da su morale da budu prevezene kombijem do laboratorije u Buenos Ajresu, a vozilo se od težine prevrnulo.

U tom incidentu niko nije bio povređen, a ostaci dinosaurusa su ostali netaknuti, preneo je Rojters. Paleontolog Nikolas Čimento rekao je da su naučnici odlučili da ime nove vrste dinosaurusa bude “Ćucarosaurus Diripienda”, što znači “tvrdo kuvano i izmiksano”.

Prema navodima naučnika, ta vrsta dinosaurusa živela je u kasnoj kredi, a imala je butnu kost dužine 1,90sti / metara koja je bila podeljena na tri dela, od kojih je svaki težak više od 100 kilograma.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR