Glas Javnosti

Bivši poljski ministar hoće da napravi minsko polje na granici sa Rusijom

Svet
Autor: Glas javnosti

Blaščak takođe smatra da Poljska treba da napusti pakt EU o migracijama jer smatra da je taj dogovor izuzetno opasan po bezbednost njegove zemlje

Bivši ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak izjavio je da, u okviru jačanja poljske granice, treba napraviti minsko polje na granici sa Rusijom i Belorusijom.

Blaščak je rekao da pre toga Poljska treba da istupi iz Otavskog sporazuma koji ima za cilj da eliminiše upotrebu protivpešadijskih mina kao sredstva oružane borbe.

Blaščak, koji je šef poslaničkog kluba sada opozicione stranke Pravo i pravda (PiS), rekao je na konferenciji za novinare u sredu u Sejmu, da poljska vlada nema kontrolu nad situacijom u vezi sa migracionom krizom.


Blaščak je, u cilju povećanja sigurnosti poljske granice, predložio u ime svoje stranke povećanje broja graničara i uvođenje nasumičnih provera na granici sa Nemačkom da bi se sprečilo da, kako je naveo, spreči Berlin da migrante prebacuje u Poljsku.

Prema Blaščakovom mišljenju, trebalo bi uvesti i zabranu ulaska predstavnicima nevladinih organizacija u tampon zonu na poljskoj granici i izvršiti reviziju u vezi sa finansiranjem nevladinih organizacija koje su aktivne na istočnoj granici zemlje.

On je ocenio da nevladine organizacije ometaju rad vojnika i graničara i doprinose krijumčarenju ljudi u Evropu preko poljske istočne granice.

Blaščak takođe smatra da Poljska treba da napusti pakt EU o migracijama jer smatra da je taj dogovor izuzetno opasan po bezbednost njegove zemlje.


"Migraciona kriza pogađa nas sa istočne granice, koju ilegalno prelaze migranti, kao i sa zapadne granice, preko koje ilegalno prelaze migranti na poljsku stranu koje prebacuju nemačke službe", naveo je Blaščak.

On kaže da Poljska ne sme da dozvoli da joj se dogodi ono što se dešava u zapadnoevropskim zemljama, gde su, kako je naveo, "neki okruzi i dalje van kontrole državnih službi".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR