Glas Javnosti

Amerikanci "navijaju" da Zalužni zameni Zelenskog?!?

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine sada je ambasador u Velikoj Britaniji.

Amerika kao najpogodnijeg kandidata za zamenu Vladimira Zelenskog smatra bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, saopštio je pres biro Spoljne obaveštajne službe Rusije.

"Najpogodnijim kandidatom u Vašingtonu smatra se bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni", navodi se u saopštenju.


Zelenski je u maju imenovao Zalužnog za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji. Iako su zdravstvene tegobe označene kao zvanični razlog za njegovu smenu, upućeni tvrde da je Zalužni morao da ide jer je njegova rastuća popularnost poljuljala vlast Vladimira Zelenskog.

Nedavno je Spoljna obaveštajna služba Rusije saopštila da su SAD pojačale napore da za trenutnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nađu zamenu i da su zbog toga u kontaktu ne samo sa Zalužnim, već i sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom, šefom kabineta ukrajinskog predsednika Andrejem Jermakom,i bivšim prvim čovekom Rade Dmitrom Razumkovom.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR