Glas Javnosti

BILI SU SPREMNI DA KORISTE PTICE I MIŠEVE KAKO BI ŠIRILI BOLESTI: Alarmantno obraćanje ruskog ambasadora u UN, PRAVLJENO BIOLOŠKO ORUŽJE

Svet
Autor: Glas javnosti

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN ponovio je tvrdnje Moskve da su se u Ukrajini održavali biološki eksperimenti sa patogenima kuge, antraksa, bruceloze, difterije, dizenterije i još nekih smrtonosnih virusa i ukazao da je rizik od upotrebe biološkog oružja realan.

Ruski predstavnik je izjavio da su laboratorije za vakcine protiv kovida korišćene za pravljenje biološkog oružja, kao i da je to bio izgovor za korišćenje biolaboratorija u opasne svrhe.

- Rizik je realan, s ozbirom na interese radikalnih nacionalističkih grupa u Ukrajini koji znaju za rad sa opasnim patogenima. Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland potvrdila je da su postojale opasne studije u laboratorijama u Ukrajini i rekla da istraživanja ne smeju da padnu u ruke ruskih snaga - rekao je ruski diplomata.

On je naveo da su Ukrajinci radili sve u saradnji sa američkim ministarstvom odbrane, ali da su navodno ukrajinske snage očistile tragove.

Nebenzja ističe da su Ukrajinci bili spremni da koriste ptice, slepe miševe kako bi širili bolesti.

Nebenzja tvrdi da je bilo slučajeva gde su ukrajinski vojnici oboleli od svinjskog gripa i od svinjske kuge, kao i da je bilo smrtnih slučajeva među njima.
Napomenuo je, između ostalog, da se radi o laboratorijama u gradovima kao što su Lavov, Harkov i Poltava.

Amerika je na sednici SB UN rekla da "ne znaju za biolaboratorije u Ukrajini".

Podsećamo, Iako Pentagon demantuje saopštenja Rusije o tome da su Sjedinjene Američke Države koristile biolaboratorije u Ukrajini za izradu biološkog oružja, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland rekla je da u Ukrajini postoje biološki istraživački objekti i da Kijev i Vašington rade na sprečavanju da materijali koji su tamo akumulirani dospeju u ruke ruskih snaga.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR