Glas Javnosti

POČELA SEDNICA SB NA ZAHTEV RUSIJE! SAD finansiraju 30 biolaboratorija u Ukrajini na poboljšanju SMRTONOSNIH BOLESTI

Svet
Autor: Glas javnosti

Na zahtev Rusije, Savet bezbednosti je počeo da zaseda na temu vojno-bioloških aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini.

18:49

Sjedinjene Američke Države odbijaju da dopuste međunarodnu proveru biolaboratorija koje su pod njihovim patronatom, što znači da imaju šta da kriju, ocenio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.



18:47

Mreža od oko 30 biolaboratorija u Ukrajini radi uz finansiranje iz SAD na poboljšanju patogenih svojstava smrtonosnih bolesti, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Saveta bezbednosti svetske organizacije sazvanom na inicijativu Ruske Federacije na temu američkih vojno-bioloških programa u Ukrajini.

„Ministarstvo odbrane Rusije dobilo je dokumente koji potvrđuju da je na teritoriji Ukrajine formirana mreža od najmanje 30 bioloških laboratorija u kojima se izvode izuzetno opasni biološki eksperimenti u cilju poboljšanja patogenih svojstava kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugihsmrtonosnih bolesti,korišćenjem sintetičke biologije", rekao je Nebenzja.

„Ovaj rad finansira i direktno nadgleda Kancelarija za smanjenje pretnji odbrane Ministarstva odbrane SAD i u interesu Nacionalnog centra za medicinsku obaveštajnu službu Ministarstva odbrane SAD", rekao je Nebenzja.

Sednica je sazvana jer je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo dokumente koji potvrđuju da je Amerika sprovodila eksperimente u biološkim laboratorijama u Ukrajini koji su, između ostalog, predviđali i širenje posebno opasnih infekcija preko ptica selica. U pitanju je projekat UP-4.




Inače, u četvrtak je održan i sastanak šefova diplomatija Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe u Turskoj. Na sastanku, koji je trajao sat i po, nije bilo ni reči o uvođenju prekida vatre u Ukrajini. Inače, to je bio prvi susret ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine od početka ruske vojne operacije, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR