Glas Javnosti

BELORUSIJA ĆE OBJAVITI RAT UKRAJINI? Kijev strahuje, Lukašenko povukao neočekivan potez (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukupno 11 zaposlenih iz ambasade Belorusije u Ukrajini napustilo je danas teritoriju ove zemlje na čelu sa ambasadorom. To je potvrdilo i belorusko Ministarstvo spoljnih poslova tokom dana.

Tokom dana je primećena i kolona tehnike Oružanih snaga Belorusije sa crvenim kvadratnim oznakama koja se kretala se od Malarite ka Brestu. U koloni su primećena i oklopna izviđačka vozila "Kajman“, kamioni MAZ i Volati sa minobacačima. Belorusija je tokom ovog meseca bila domaćin delegacijama Ukrajine i Rusije u tri runde pregovora povodom sukoba u Ukrajini koji je počeo 24. februara. Pregovori su propali, ali su nastavljeni u video formatu.

Širom Ukrajine sukobi ne prestaju, primetan je napredak ruskih trupa na nekoliko frontova. Belorusija do sada nije ulazila u sukob, niti je slala trupe u Ukrajinu.



Međutim, da li povlačenje diplomatskog osoblja znači isključivo brigu da se oni bezbedno vrate u zemlju, jer će u Kijevu doći do dodatnog ratnog usijanja ili je možda na pomolu preokret u odluci Minska, koji bi možda ipak odlučio da uđe u rat na strani Rusije, ostaje nam da vidimo u danima koji slede.

Sukob se svakako neće brzo završiti, jer bitke za najveće gradove i strateške objekte tek predstoje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR