Glas Javnosti

MOSKVA PROVALILA NOVI PLAN UKRAJINACA: Nacistički Azov planirao napade na ambasade, a za to bi svet KRIVIO RUSIJU

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da kijevski režim planira da napade na diplomatske objekte SAD i drugih država u Lavovu predstavi kao napade ruske vojske.

Kako se navodi, ruskim vojnicima predao se saradnik Uprave ukrajinske Službe bezbednosti za Donjecku i Lugansku oblast koji je učestvovao u priprema diverzionih grupa.

On je i otkrio da pripadnici jedinice „Azov“ planiraju napade na diplomatska predstavništva SAD i drugih zemalja u Lavovu.
On je dodao da je režim u Kijevu upoznat sa planovima nacionalista, ali da ništa ne preduzima kako bi te aktivnosti zaustavio.

„Kijevski nacionalistički režim planira da napade na te diplomatske objekte SAD i drugih zapadnih država predstavi kao navodni ciljani napad ruskih Oružanih snaga“, rekao je Konašenkov.
Konašenkov je naveo i da je ruska avijacija u toku poslednja 24 sata uništila 59 ukrajinskih vojnih objekata, lokator sistema S-300 i pet bespilotnih letelica, među kojima i jedan turski „Bajraktar“.
Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini uništeno je preko 200 bespilotnih letelica, 1.440 tenkova i drugih oklopnih vozila, navelo je Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR