Glas Javnosti

BEČ U OPSADNOM STANJU: Policajci patroliraju pod punom opremom, a pretnje od napada nikad ozbiljnije

Svet
Autor: Glas javnosti

Bečka policija upozorila je danas javnost da je u gradu povećan broj patrola teško naoružane policije nakon dobijanja pretnje da će biti napadnute crkve u gradu.

"Primetićete da trenutno postoji veći broj policijskih snaga koje patroliraju opremljene specijalnom opremom", navela je u saopštenju bečka policija, preneo je Rojters. 



Razlog je nespecifična opasnost od napada na crkve, saopštila je policija.

"Obaveštavaćemo vas", poručili su iz gradske policije na Tviteru i dodali da je to preventivna mera uobičajena u ovakvim situacijama.

Policija i ispred Katedrale Svetog Stefana

 „Državna bezbednosna i obaveštajna služba (DSN) ima naznake mogućeg napada motivisanog islamistima oko takozvanih neuralgičnih mesta, posebno crkava“, rekao je portparol policije na pitanje austrijskog Standarda.

Stanovništvo Beča treba da bude spremno na mere predostrožnosti koje policija preduzima širom Beča. U ovom trenutku ne može se proceniti trajanje misije.



Sveštenik bečke katedrale Svetog Stefana Toni Faber rekao je da se trenutno „veoma raduje” policijskoj zaštiti u nekoliko crkvenih institucija, posebno u Sabornoj crkvi Svetog Stefana. Navodi se da se tamo nalazi i nekoliko vozila hitne pomoći. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR